kiva logoKIVA.ORG

A KIVA egy non-profit szervezet, mely a fejlődő országokban tőkehiánnyal küszködő mikro-vállalkozásoknak folyósít hiteleket, s így segíti őket a gazdasági függetlenség felé vezető úton. Megkerülve a bankokat és az uzsorásokat valódi fejlődési lehetőséget biztosít az elszegényedett régiók számára.

A Kiva egy adatgazdag, jól áttekinthető platformot teremt a szegényeknek, melyre profiljukat feltölthetik. A KIVA partnerei a kiva.org weboldalán választhatnak ki vállalkozásokat, melyeket támogatni kívánnak. A hitelezők – az általában 6-12 hónapos - kölcsönzés időtartama alatt e-mailben kapnak értesítést a támogatott vállalkozás tevékenységéről/fejlődéséről. A kölcsönt havi részletekben törlesztik a kisvállalkozók. Amint a teljes összeget visszafizették, a kölcsönadó visszakapja pénzét.

A világ minden részéről társulnak intézmények a Kiva-hoz. Legnagyob támogatói: PayPal, YouTube, Google, Lenovo, Microsoft, Starbucks Coffee, Blowish Sushi, Ready Talk.

A hitelnyújtáshoz elegendő egy hitelkártya. Akár 25 dollár átutalásával is óriási segítséget lehet adni a rászorulóknak. Szociális beállítottságú emberek támogatása révén az óriási szegénységben élők gazdaságuk alapjait fektethetik le, képesek lesznek önellátóvá válni és életkörülményeiken javítani.

A kiva egy szuahéli szó, jelentése egyezség/megállapodás.

Az alapító, Matt Flannery, valamint családtagjai és barátai először 2005. márciusában adtak kölcsön összesen 3500 dollárt, amit 1 éven belül vissza is kaptak a vállalkozóktól. Az elmúlt 2 évben közel 13 millió dollár hitelt folyósítottak 130.000 hitelező révén. A kölcsönök 99,7%-át visszafizették.

Az igényelt hitelek nagysága áltagosan 640 dollár. A legmagasabb hitel összege 1200 dollár volt, mivel egy kelet-európai cég esetében sokkal többe kerülnek a szükséges eszközök, mint a harmadik világban. Ilyen kis összegekkel családok, közösségek életét sikerült nagymértékben megváltoztatni.

***

Mivel fontosnak tartjuk, hogy a munkánkkal megtermelt jövedelem ne csak saját jólétünket szolgálja, az OnLiveIT elhatározta, hogy rendszeresen részt vesz e nemes összefogásban.

Sőt, hogy minél többen élhessék át a segítségnyújtás örömét, minden jövendőbeli ügyfelünket megajándékozzuk egy Gift Certificate-el, hogy társainkká váljanak ebben a nemes munkában.

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

KIVA.ORG - OnLiveIT

 

 

OnLiveIT Kft.