Back Order kezelése

A back order rendelés hátralékot jelent, azaz a még nem teljesült, kiszállítandó rendelések nyilvántartása.
Ezt az SAP Business One rendszer a következőképpen kezeli.

Egyrészt cikkszinten nyilvántartja a rendszer a Cikktörzsadatokban a Készletadatok fülön a Kiszállítandó oszlopban raktáranként azt a cikkmennyiséget, mely a nyitott vevői rendelésekből van kiolvasva és még nem teljesült, ezért az elérhető raktárkészletet csökkenti. Ez a Kiszállítandó vagy nyitott mennyiség a Készletbeszámolók között az összes cikkre lekérhető a Készletstátus vagy raktárankénti szűréssel a Raktáregyenleg beszámoló futtatásával.

Másrészt bizonylatszinten is lekérhetjük:megnyitjuk a releváns rendelést és a Nyitott mennyiség oszlopban- ha nem látszik az ablakban az eszközsoron található Ürlapbeállítások ikonnal kitehetjük, ha van erre a funkcióra jogosultságunk- található arra a rendelésre vonatkozó még nyitott, kiszállítandó mennyiség.

Továbbá ha ezeket a back order bizonylatokat egy listában szeretnénk látni a következő útvonalon lekérhetjük: Értékesítés/Forgalmi beszámolók/Nyitott tételek/Rendelések összesítve vagy
Értékesítés/Forgalmi beszámolók/Rendeléshátralék, mely listát több szűrőfeltétel szerint kérhetünk le és részletes adatokat kaphatunk a Megrendelt-Kiszállított-Rendeléshátralék mennyiségekről.

Innen egy kattintással dönthetünk a nyitott rendelés további sorsáról:

  • Ha nem szállítjuk ki, a rendelést bezárjuk az Adatok/Bezárás menüpontban. Ezzel a rendelés lezárul, nem készíthető belőle szállítás, számla.
  • Ha kiszállítjuk, magában a bizonylatban a Másolás célja gombra kattintva teljesíthetjük a választott célbizonylatban (szállítás,számla).
További tipp, hogy magában a szállításban kimutatható a back order mennyiség (DLN1.QtyToShip mező), mely részszállításnál a rendelt mennyiség, kiszállított mennyiség mellett mint nyitott mennyiség feltüntethető a nyomtatott bizonylaton.

 

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.