Proforma számla

A proforma számla fogalma alapján az egyfajta fizetési értesítés, melyet a vevőnek kiküdve vagy a szállítótól kapva szeretnénk a rendszerben rögzíteni úgy, hogy közben ne történjen tényleges könyvelés, csak legyen egy bizonylat, ami utal a várható teljesítésre, ellenkező esetben adóügyi vonzata lenne.

Előlegszámlát nem vihetünk fel , mivel még nem történt meg a pénzügyi teljesítés, normál kimenő számlát sem választhatunk, mivel még nem történt meg a teljesítés.

Erre megoldásként javasolt értékesítés oldalon a rendelés bizonylatot használni és a nyomtatási képét proforma számlának megfelelően elkészíteni a Nyomtatási formátumszerkesztővel. Így ha küldünk egy proforma számlát jellemzően egy export vevőnknek, akkor a szerződést vagy rendelést kell ilyen formátumban kinyomtatni a megfelelő bizonylatkép kiválasztásával.

További tipp lehet, hogy mivel ugyanaz a bizonylat több funkciót lát el (rendelés,visszaigazolás,proforma számla), így az éppen aktuális státuszt egy felhasználói mezőben rögzítjük, és módosítjuk az új értékre státuszváltozáskor.

További források

A téma népszerűsége miatt további - videóval kiegészített - leírást készítettünk melyet a SAP Business One Infoportál Blogon publikáltunk: Proforma számla készítése

Amennyiben érdeklődik további ügyviteli témák iránt, kapcsolódjon facebook közösségi oldalunkhoz és tájékozódjon, kérdezzen szakértő kollégáinktól!

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.