Többnyelvűség

Mai globalizálódó világunkban gyakran előfordul, hogy egy bizonylatot több nyelven kell nyomtatni. Az SAP Business One rendszer támogatja a többnyelven történő nyomtatást, így a külföldi parnerekkel történő kommunikáció megoldott.

Ennek aktiválásához az Adminisztráció/Rendszerbeállítások/Cégadatok/Alapadatok fülön be kell kattintani a többnyelvű támogatás opciót. Ez bármikor deaktíválható.

Továbbá az egyes törzsadatainknál, ahol valami eltérő nyelvű adatot szeretnénk letárolni (pl.cikk idegen megnevezéssel), egy kis földgömb jel jelzi, hogy ott megadhatunk valami fordított értéket azokon a nyelveken, ami az Adminisztráció/Definíciók/Általános/Nyelvek alatti előredefiniált listában látható, de ezeken a standard értékeken kívül bármely nyelv felvehető és használható a fordításoknál.

Tipp:Ha nem látjuk, hogy mely mezőknél lehet megadni idegen nyelvű értéket, akkor kattintsuk be a Nézet/Kiválasztási funkciók megjelenítése/Fordítható mezők opciót. Ekkor minden olyan mezőben ahol él a többnyelvű támogatás, megjelenik egy kis földgömb jel, amire kattintva megadhatjuk melyik nyelven mi a fordítása. Pl. Fizetési feltételeknél Készpénz English megfelelője Cash.

A rendszer alapértelmezésben azon a nyelven jeleníti meg a nyomtatandó bizonylatot, ill. a fordított értéket a nyomtatott bizonylaton, ami az üzleti partner törzsadatokban az Általános fülön a Nyelv mezőben van kiválasztva. Ez tovább másolódik magába a bizonylatba, ahol még van lehetőségünk egy másik nyelvet kiválasztani, amin nyomtatunk, illetve magában a nyomtatási képszerkesztőben is megadhatjuk , hogy a nyomtatási formátum milyen nyelven készüljön el. De ehhez magunknak kell lefordítani a bizonylatot, a rendszer nem fordítógépként működik, csak a bevitt lefordított információkat megfelelően elv alapján megjeleníti.

Tipp: Ahhoz hogy egy ablakban, ahol van idegen nyelven megjelenítendő adat, a lefordított érték jelenjen meg, a Nézet/Lefordított értékek opciót be kell kapcsolni, alapesetben ugyanis az elsőnek bevitt nyelven jelenít meg mindent!

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.