Bizonylattervezetek

Az SAP Business One rendszer lehetővé teszi, hogy egy bizonylatot 'draft' dokumentumként, azaz tervezetként elmentsünk. Ezek a bizonylattervezetként elmentett bizonylatok nem véglegesek, még nem is könyvelődnek, csak ha meghívjuk, majd a Hozzáadás gombbal véglegesítjük.Ezzel a funkcióval lehetővé válik, hogy ha egy még nem tudunk egy bizonylatot véglegesíteni, az addigi munkánk ne vesszen el.

A következő bizonylatokatfajtákat tudjuk így lementeni:

  • Értékesítés és beszerzés bizonylatai
  • Készlettranzakciók bizonylatai:Anyagbevételezés, Anyagkiadás és Áttárolás
  • Kimenő és bejövő fizetések
Ahhoz, hogy elmentsünk draftként egy bizonylatot, magában az ablakban Fájl/Mentés tervezetként parancsot kell mondani.

A tervezet meghívása pedig a következő:
Értékesítési,beszerzési és készletbizonylatok esetében: Értékesítés/Forgalmi beszámolók/Beszámolók:bizonylattervezetek
Fizetési bizonylatok esetében: Bank/Bankbeszámolók/Fizetési tervezetek

A feljövő listában a soron kettőt kattintva megjelenik a bizonylatunk abban az állapotban, ahogy lementettük. Ezután, ha minden adatunk helyes, hozzáadhatjuk a bizonylatot.

Tipp: Egy ilyen draft dokumentum sablonként is funkcionálhat, azaz például, ha minden hónapban ugyanannak a partnernek rögzítünk egy kimenő számlát, akkor ezt a draftot meghívva és leaktualizálva a szükséges adatmezőket, máris hozzáadhatjuk a számlát.

Ehhez viszont a Bizonylattervezetek-szűrési feltételek ablakban a Csak nyitott opció ne legyen bekattintva, ami azt jelenti, hogy csak a még olyan draftok jönnek fel, melyek még sosem voltak véglegesítve!

Tipp: a vegyes könyvelések is elmenthetők tervezetként, mely funkciót egy külön témakörben fogjuk bemutatni.

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.