Cikktulajdonságok I.

Az SAP Business One rendszerben tárolt cikk adatainkat - nem ritkán - ki kell egészítenünk valamilyen specifikus információval (tulajdonsággal, csoportosítási szemponttal, stb.), hogy szabályozni tudjuk a cikk használatát, vagy hogy például lekérdezésekben szűrési paraméterként használhassuk őket.

A rendszer több féle lehetőséget is rendelkezésünkre bocsát a feladat elvégzéséhez. Első lépésként azonban a Cikktörzsadatok ablak Tulajdonságok fülén található 64 tulajdonság használatáról ejtsünk néhány szót.

Az itt található tulajdonságok mindegyikéhez egy Igen/Nem kapcsoló tartozik, melyek alapértelmezés szerint Nemre vannak állítva. A tulajdonságok megnevezései egységesen "Cikk Tulajdonság XX" formátumúak, ahol az XX az adott tulajdonság sorszámát jelöli. Szerencsére nem csak az alapértelmezett elnevezéseket lehet használni, hanem az Adminisztráció/Definíciók/Készletvezetés/Cikktulajdonságok menüpont alatt feljövő ablakban, módosíthatjuk a megnevezést és a továbbiakban, már a Cikktörzsadatok ablakban is a módosított név jelenik meg.

Ezen funkció kiválóan alkalmas arra, hogy például itt jelezzük, ha egy cikk részt vesz az év végi akcióban, vagy ha egy adott napon történik a kiszállítása. Természetesen minden egyéb helyzetben is jól használható, ahol az Igen/Nem értékek elégségesek a tulajdonság szabályozásához.

 

Haladó felhasználóknak megemlítjük, hogy lekérdezések során az OITM tábla QryGroup01...64 mezőiben tárolódik a beállított érték, természetesen angol formátumban, így ha a tulajdonságot kipipáltuk egy adott cikknél, akkor a megfelelő mezőben Y, ha nem, akkor N értéket találunk.

Következő írásunkban a cikktörzs felhasználói mezőkkel való kibővítéséről lesz szó, amely már nem csak Igen/Nem érték, hanem tetszőleges kiegészítő információ (szöveg, szám, dátum, választó lista, stb.) tárolására is alkalmas.

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.