Felhasználói mezők kezelése

A felhasználói mezők olyan adatbázismezők, melyeket akkor hozzunk létre, ha a standard adatbázismezők nem elegendőek valamely adat, információ tárolására.

Ilyen plussz adatbázis-mezőket (nevezzük röviden UDF -User-Defined Field-nek) a megfelelő jogosultsággal rendelkező, de alapvetően nem IT felhasználó is létrehozhat, éppen ebben rejlik nagysága, hogy könnyedén testreszabható vele a rendszer, így a különböző üzleti igényeknek eleget tehetünk és az új UDF egy új oszlopként adódik hozzá az SAP Business One adatbázistábláihoz.

Felhasználói mezők hozzáadása

Új felhasználói mezőt az Eszközök/Testreszabási eszközök/Felhasználódefiniált mezők-kezelése alatt hoztunk létre. Ez az ablak már aszerint épül fel, ahogy a rendszer adatbázislogikája is: vannak az egyes bizonylataink (nevezzük bizonylatfejnek), azokhoz sorok tartoznak, továbbá az egyes törzsadatok, illetve egyéb adazbáziselemek. Itt kibontva a listát, láthatjuk, hogy milyen adatbázistáblákhoz határozhatunk meg új, plussz mezőt. Ha egy fejként definiált táblához határozunk meg új mezőt, akkor az majd egy mellékablakban fog megjelenni-ennek láthatóságát a Nézet/Felhasználói mezők útvonalon szabályozhatjuk-, ha egy sorként definiált táblához, akkor az az alapablakban egy új oszlopban azonnal megjelenik és az Űrlapbeállításokban állíthatjuk be a láthatóságot.

Kiválasztva azt az elemet, melyhez hozzá akarunk tenni, az a sor kijelölődik. Ekkor a Hozzáadás gombot megnyomva meghatározzuk az új mező tulajdonságait.

Tipp:Ha majd a bizonylatszerkesztővel egy előredefiniált értékkel meghatározott UDF-et akarunk kitenni a nyomtatott bizonylatra és annak ne a kódját, hanem a kódhoz tartozó megnevezést akarjuk láttatni,akkor az adatbázismező Mezőtulajdonságaiban a Tartalom/Adatbázis alatt a Leírás behívása opciót válasszuk ki! Ellenkező esetben az alapértékekből a kód íródik ki a nyomtatott formátumra.

 

 

 

 

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.