Hiperhivatkozások

Az SAP Business One rendszer lehetőséget arra ,hogy ha például egy üzleti partner weblapját mint hiperhivatkozást szeretnénk letárolni az üzleti partner törzsben (pl.érdeklődők nyilvántartásánál a honlapját),akkor azt egy URL linkformátumban definiált felhasználói mezőben megtehetjük.

Ehhez a testreszabáshoz szükség van a felhasználói mezők kezelésének ismeretére az SAP-ban.
Az Eszközök/Testreszabási eszközök/Felhasználódefiniált mezők alatt például a következő paraméterekkel felveszünk egy új adatbázismezőt:

  • Név: FDM_URL
  • Leírás: Üzleti partner honlap
  • Típus: Általános
  • Struktúra: Hivatkozás
  • A többi opciót nem használjuk.

Tipp: Célszerű egyfajta konvenciót kialakítani a felhasználói mezők nevének létrehozásakor. Jelen példában FDM-vel jelöltük az adatbázismezőt, mint felhasználó-definiált mező, majd alsóvonás, végül a mezőtartalom rövidítése.

A következő lépés, hogy az így létrehozott mezőt a célablakban az Adatok/Felhasználói mezők menüpontban aktiváljuk.
Ezután az új felhasználói mezőnkben duplán kattintunk, így feljön a szokásos windows-os Megnyitás ablak, ahol a Fájlnév mezőbe be kell írni a hivatkozást, pl. www.onliveit.eu, majd megnyitás parancsot mondunk. Így a hiperlink bemásolódik a mezőnkbe,amire ha kattintunk, azonnal megnyílik a böngészőnk a kívánt weblappal.

Trükk: Ahhoz, hogy ez a hiperlink működjön az Adminisztráció/Rendszerbeállítások/Általános beállítások/Útvonal alatt egy mellékletek könyvtárat kell definiálni, amit a rendszer ehhez használ.

Tipp: Ha egy meglévő hivatkozást módosítani szeretnénk, akkor a CTRL+kattintás kombinációval tudjuk bekérni a felhasználói mezőben a Megnyitás ablakot, ahol lemódosítjuk az új hiperlinkre a már ismert módon.

 

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.