Figyelmeztetés bizonylattervezetekről

Ha használjuk azt a funkciót, hogy a bizonylatokat ún. tervezetként elmenthetjük, de szeretnénk értesítést kapni a rendszertől ezekről a draft dokumentumokról, akkor a két funkciót ötvözve beállíthatjuk, hogy naponta küldjön egy listát annak a felhasználónak, aki véglegesíti a bizonylatokat.

A bizonylatok tervezetként történő elmentését megtalálhatjuk a Bizonylattervezetek fejezet alatt, a figyelmeztetések definiálását az Alert funkció fejezet alatt, így ha már meg vannak az alapismeretek, akkor következzék, hogy hogyan is tudunk egy értesítést beállítani a draft bizonylatokról.

A következő példában az 1.számú felhasználó mindennap rögzíti a bejövő számlákat, de nem adja hozzá a rendszerhez, hanem elmenti tervezetként.
A 2.számú felhasználó rendszerüzenetet kap ezekről a bizonylatokról minden nap a megadott órában, hogy megtekintve helyességüket véglegesítse.

1.lépés.

Létrehozzuk a következő lekérdezést a lekérdezés managerrel. Ez kilistáztatja az összes olyan bejövő számlát,-
de természetesen lekérhető az összes bizonylatfajtára- ami még nincs lekönyvelve.

SELECT T0.DocEntry, T0.DocNum as 'Tervezetszáma', T0.NumAtCard as 'Bejövő számla száma',T0.DocDate,

T0.DocDueDate as 'Fiz.hatidő', T0.CardCode, T0.CardName, T0.DocTotal, T0.Comments FROM ODRF T0

WHERE T0.ObjType =18 and T0.DocStatus ='O'

 

A rendszeradatbázisban minden bizonylatfajtának saját adatbázistáblája és saját belső objektumazonosítója van, melyet az ObjType mező jelöl.Ezt a mezőt használjuk, hogy leszűrjük a bejövő számla típusokat, amit a 18-as objektumszám azonosít.

A Docstatus mező fejezi ki, hogy a tervezet még nyitott, azaz még nem lett lekönyvelve.

2.lépés

Hozzákötjük a fenti SELECT utasítást egy figyelmeztetéshez az Adminisztráció modulban a már ismertetett módon.
Ezután ha az adott felhasználó lement egy bejövő számlát, akkor akinek beállítottuk, hogy kapjon értesítést ezekről a tervezetekről, mindennap megnézheti és véglegesítheti a bizonylatokat. Ezzel a beágyazott funkcióval csökkenthetőka hibázások száma, illetve allokálhatók a feladatok.

Tipp: Még az értesítés megérkezése előtt lekérhetők ellenőrzés gyanánt ezek a draft bizonylatok a következő útvonalon:

Beszerzés/Beszerzési beszámolók/ Beszámoló:bizonylattervezetek

 


 

 

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.