Sorozatszám kezelés

Ha egy cikket egyedi számmal szeretnénk nyilvántartani és ezen a számon nyomonkövetni a mozgását,-pl.szervíz és garanciális tevékenységeknél- akkor az SAP Business One rendszerben a sorozatszám kezelést kell használni.

Az SAP Business One rendszerben minden cikknél megadhatjuk, hogy sorozatszámos nyilvántartásba akarjuk-e vonni. Ebben az esetben még az a lehetőségünk is adott, hogy minden készletmozgásnál vagy csak készletkiadáskor (eladási bizonylatok, szállítói visszáruk, direkt készletkiadások vagy gyártásba adás esetén) legyen kötelező a sorozatszámok megadása.

Már az Alapbeállításoknál lehetőségünk van a sorozatszám-kezelés rendszerbeni definiálására, ha elmegyünk az Adminisztráció/Rendszerbeállítások/Általános beállítások/Készlet fül alá és meghatározzuk az alapértelmezéseket az egyedi számmal rendelkező cikkeinkhez, mint pl.gyártói sorozatszám vagy egy saját sorzsám legyen az egyedi, amit a rendszer figyel, így nem lehet kétszer ugyanannak a cikknek ugyanazt a számot adni.

Abban az esetben, ha Minden könyvelésnél opciót választjuk, már az anyagbevételezésnél megadhatjuk a sorozatszámra vonatkozó releváns információkat, mint pl. sorozatszám, amit a rendszerrel automatikus módon is tud generálni egy meghatározott szisztéma alapján.
A másik esetben a rendszer egy belső sorszámot generál, amit a Készletvezetés/Készlettranzakciók/Sorozatszámok/Sorozatszám kezelés alatt tudunk aktualizálni, ha a Lezárás műveletet választjuk ki.

Egy-egy sorozatszámra vonatkozó információkra a standard mezőkön kívül számos felhasználói mezőt is létrehozhatunk, ha további adatokat - pl.garancia kezdete és vége - kívánunk figyelni.

Tipp:Abban az esetben, ha sorozatszámmal rendelkező cikket adunk el, lehetőségünk van azonnal garancialevelet is nyomtatni ,ha a cikktörzsben meghatározzuk a hozzá tartozó garancialevélmintát.

 

 

Google+: Ajánlja Ön is!

Vállalkozz digitálisan

Pályázzon Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! programjában és modernizálja vállalkozását EU-s támogatások segítségével! További részletek itt találhatók.

Segíthetünk?

Segithetünk?Telefon
06/30-540-9656
e-mail
info@onliveit.eu

Tűzvonalban


TűzvonalbanIsmerje meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszert működés közben! Látogassa meg velünk az egyik partnerünket és bemutatjuk milyen módon nyújt átfogó megoldást az SAP Business One ügyviteli rendszer a vállalat életében felmerülő kihívásokra.Tovább...

SBO On Live


SAP Business One On LiveIsmerje meg az SAP Business One ügyviteli rendszert a karosszékében ülve! Vegyen részt a webes konferenciánkon és a legkényelmesebb módon mutatjuk be az SAP Business One vállalatirányítási rendszert!Tovább...

Rendezvénynaptár

OnLiveIT Kft.